Pidecioğlu Pide Fırını 1860 (Kayhan Çarşısı)

Pidecioğlu Pide Fırını Kuruluş 1860
1860 yılında Hatay'dan Bursa'ya gelen Mustafa Bey, Kayhan Çarşısı’nda fırın satın alarak baba mesleği olan fırıncılığı devam ettirmiştir. Önceleri ekmek yapılarak başlanmış, daha sonraları İskender Bey’in talebi üzerine kebap pidesi de üretilmesiyle çeşitlilik artmıştır. Bir müddet bir yandan kebap pidesi ve ekmek aynı anda üretilmeye devam etmiştir. Daha sonraları İskender Bey’in çocuklarının şubeler açmasıyla ve yine Kayhan Çarşısı’na has olan pideli köftecilerin sayılarının artmasıyla, pide üretimi ağırlık kazanmıştır. Soyadı kanunu ile birlikte Mustafa Bey’in oğlu Mehmet Bey 'Pidecioğlu' soyadını almış ve bu mesleği devam ettirmiştir. Mehmet Bey’in oğlu Tevfik Pidecioğlu döneminde ekmek üretiminden vazgeçilmiş, tamamen pide üretimine dönülmüştür. Ayrıca pidenin iç malzemesini getirenlere 'Cantık' denilen küçük pideler yapılmıştır. 1976 yılında Tevfik Pidecioğlu'nun çocukları tarihi fırınının hemen yanında yeni bir fırın açarak hazır cantık dediğimiz küçük pidelerden üretip, satmaya başlamışlardır. 2013 yılında Mudanya yolu üzerindeki Geçit mahallesinde yeni bir şube açarak pide çeşitliliğini arttırmış ve paket servisine de başlamışlardır. Bugün hala tarihi fırında üretilen pideler, Türkiye'nin her yerine gönderilmeye devam etmektedir.

Bunlara da gözatın