Geye Dondurma 1927 (Okçular Çarşısı)

Geye Dondurma 1870'li yıllarda Şerbetçi Halil Ağa'nın o günün şartları ile ilk dondurmayı imal etmesiyle hayatına başlamıştır. Uludağ'dan zor şartlarda getirilen karlar, özel sığınaklarda saklanmış ve yaz aylarında karsambaç ve kar dondurması üretilmiştir. 1900'lü yılların başında kış aylarında sahlep üretimi başlamıştır. 1927 yılında dondurma üretimi 50 kiloya çıkmıştır. Günümüzde ise son teknolojinin kurulu olduğu 3200 metrekarelik tesiste saatte 1.5 ton dondurma pastörize edilmiş sütten hijyenik şartlarda üretilmektedir.

İlk günden bugüne kalitesinden ödün vermeyen Geye Dondurma, dondurmayı Uludağ'ın kekik kokulu sütlerinden imal etmektedir.

Öne Çıkan Lezzetler: Dondurma çeşitleri, Kazandibi, Tavuk Göğsü, Şerbetli Tatlılar, Sütlü Tatlılar, Ekmek Kadayıfı.

İletişim: 
Yönetici Mustafa Şener; 0544 657 12 45
Dükkan; 0224 222 11 68

Adres: Alacamescit, Tuz Pazarı Cd. No: 90/1, 16020 Osmangazi/Bursa

Bunlara da gözatın