Meşhur Tatlıcı Dondurmacı Ahmet 1920 (Mustafakemalpaşa)

Gökten bir tatlı çanağı düştü, yumuşak, yuvarlak, lezzetli tatlılardı içindekiler... Ve çukur bir çanağı andıran bu ilçe mutlu bir şehre dönüştü... İlk önceleri Uludağ'ın karlarından yaptığı dondurmalarla adı "Dondurmacı Ahmet" e çıkan Ahmet TABAK, daha sonra bu tatlıları insanlara sunacaktı. Kemalpaşa Tatlısının hikayesi Mustafakemalpaşa'da başlıyor. İlçe kendini tüm ülkeye bu lezzetle tanıtmış; bu tatlı ilçenin simgesi ve mirası haline gelmiştir. 1920'li yıllarda, köprüye yakın köşe başındaki işyerinde serüvenine başlayan bu tatlı, özel formülüyle 100 yıla yakın babadan evlada üç kuşaktır bu dükkanda insanlara sunuluyor. Ahmet TABAK, dondurma yapmak için hayvanların sırtında Sünlük dağlarından kar getiriyor, onları 2-3 ev yüksekliğinde toprakta açtığı çukurda buz kalıpları şeklinde saklıyordu.

Öne çıkan ürünler: İşletme, 1920 ‘li yıllardan bu zamana aynı kalitedeki inek sütünden dondurma üretip müşterilerine sunmaktadır. İlçenin adını almış olan Mustafakemalpaşa tatlısı yani peynir tatlısını aile tarifilerini devam ettirerek 100 yıldır aynı lezzet ve kaliteyle üretmeye devam etmektedir. Höşmerim tatlısı yılın belli aylarında sağılan koyun sütleri ile üretilip Sütlü tatlıları olan; kazandibi, sütlaç, tavukgöğsü ve keşkül en doğal şekilde katkı maddesi kullanmadan günlük olarak üretilip sunulmaktadır.

İletişim:
0533 648 37 28
0534 454 50 70
bilgi@dondurmaciahmet.com

Bunlara da gözatın