Helvaci Cengiz 1920 (Yenişehir)

1. kuşak olan Ali Efendi (1870-1951) aslen Isparta Şarkikaraağaçlı olup, yörük oldukları için 6 ay yazın yaylada hayvancılıkla, 6 ay kışında helva ve yağ imalatı ile uğraşmışlardır. 1916'larda koyun sürülerini ve çobanlarıyla birlikte Eylül – Ekim aylarında Yenişehire gelip koyunlarını satmak için gittiklerinde helva ve yağ imalatını, Nisan -Mayıs ayına kadar Yenişehir yapmıştırlar. Bu şekilde yaşamlarını 1920 yılına kadar idame ettirdikten sonra Ali Efendi daha sonra eşini ve çocuklarını alıp Yenişehire tamamen yerleşmiştir. Daha sonra mekanın şu anki bulunduğu yer olan İstiklal caddesindeki dükkanı satın almış ve Karaağaçlılar Helvacı Ali Erbaş ismi ile helvacılığa başlamıştır. 3 oğlu bulunan Ali Efendi'nin Tahsin ve Mehmet Ali Erbaş 2. kuşak olarak helvacılık mesleğini devam ettirmişlerdir. Ali Efendi'nin torunu olarak 3. kuşak Cengiz Erbaş ise çocukluktan itibaren dükkanda calışmaya başlamıştır. İlk günkü lezzetiyle yaptığı  O gün bu gündür hala aynı dükkanda ve aynı işyerinde helva imalatına devam etmekte Cengiz Erbaş babasının vefatından sonra işleri devam ettirmiştir. şu anda ise helvacılık mesleğini 4. kuşak olan Figen Erbaş devam ettirmektedir.
Öne çıkan lezzetler: Köpük Helvası, Tahin, Tahin Helvası ve çeşitleri, Yazlık Helva ve çeşitleri, Pişmaniye; Susamlı Helva 
İletişim: 0 533 2206045 - ferbas-@hotmail.com

Bunlara da gözatın